bosliefje

vrijdag 28 oktober 2011

Lief

Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen voor Holy stitch!. Laatst kwam Neele langs om even te brainstormen (we delen een cel in de oude gevangenis waar Holy stitch wordt gehouden). Nou moet ik zeggen dat ik wel eens vaasjes voor haar heb gehaakt, maar om dan meteen met de vaas waar ik al zo lang naar op zoek ben op de stoep te staan! Ik ben er nog niet achter welk merk (Scheurich of West Germany) het is. Wel staat er een serienummer op de onderkant van de vaas: 645/40. Ik ben er echt superblij mee!
Waar ik ook blij van werd waren de lieve rovers-oma's die op mijn 35e verjaardag vorig weekend (na een fles wijn!) de bosliefje-labeltjes in mijn gehaakte mutsjes naaiden.

zaterdag 22 oktober 2011

Vossenfan

Als meisje van een jaar of tien ging ik regelmatig kijken bij het tikkie verwaarloosde restaurant in ons dorp. De reden: achter het restaurant was een soort klein dierentuintje met tropische vogels (een beo die een trein kon nadoen!), wezels, marters, fretten, wasbeertjes EN....vosjes. Ik vond ze zoooo prachtig in hun pelsjes en glimmende oogjes. Op het moment maak ik weer even een vossenliefde door: ik heb zo'n beetje alles wat vos is bij elkaar gehaakt: een knuffelvosvossenmutsjesen een vossensjaal!
Heel trots was ik toen Anki een vossensjaal wilde hebben! Ik kon het niet laten om er een vossenmutsje voor Mus mee te sturen. Het staat ''m ook wel geweldig lief he?
Ondertussen is het tweelingzusje van Anki's sjaal weer om de hals van roversdochter beland. En zoals ik al eerder schreef hoe ik het vroeger beleefde heeft deze sjaal voor haar naast een functie ook een hoog vriendjesgehalte. Gisteren rennend in het park: "mama, vos ook rennen!".

Ten slotte nog even dit prachtige boek wat ik niet kon laten liggen:



En deze tas die je in de bont voor dieren webwinkel hier kunt kopen, die ga ik heel vlug bestellen!

Nee, die vossen-obsessie van mij is nog lang niet over....!

vrijdag 14 oktober 2011

Nieuwe verslaving: mutsjes haken

Al jaren haak ik mutsjes. Ik geef ze graag weg. Maar ondanks dat ik in de regel er vast van overtuigd ben dat ik voor iemand anders aan het haken ben, komen ze regelmatig op het hoofd van eigen roversdochter terecht!
Maar nu toch druk aan het haken voor Holy stitch waar ik samen met Neele een cel ga delen.

maandag 10 oktober 2011

Ik heb er even geen woorden voor....


Ik was even stil toen ik deze tekening van Ryanne (5 jaar) in de brievenbus vond van de school waar ik werk.

Ryanne is vlak voor de zomervakantie naar Noorwegen geëmigreerd. Gelukkig heeft ze het erg naar haar zin en is er maar een heel enkel traantje gevallen hoorde ik van haar moeder.
Ik kan onmogelijk alle tekeningen die ik krijg bewaren, maar deze gaat in die ene map met wel heel bijzondere tekeningen.

zaterdag 1 oktober 2011

getagd, tien dingen.....

Ik ben de afgelopen dagen wel 2 keer getagd, eerst door Mimi en later door Effie!
Voordat ik driedubbel getagd word (is al gebeurd: terwijl ik dit schreef door Joppe!), tien dingen over mij:

  1. Dankzij het haken is het mij gelukt om in een keer te stoppen met roken na het 15 jaar onafgebroken te hebben gedaan. (Was een geweldige afleiding)
  2. Ik speelde een paar jaar geleden erg graag het online spel" world of warcraft" met mijn human mage, maar na een paar uur spelen ging mijn haar zo raar zitten!
  3. Ik ben gek op lang haar en mijn favoriet is rood met krullen. Ik heb er het haar niet voor om het vreselijk lang te laten groeien helaas!
  4. Ik ga  niet graag naar de kapper om bovenstaande reden, ik vind het altijd zonde om haar te knippen.
  5. Ik vind horloges en mobiele telefoons bijna altijd lelijk.
  6. Mijn favoriete parfum is Egoiste van Chanel  voor mannen, maar kan prima door vrouwen worden gebruikt, ruikt het meest naar bos.
  7. Ondanks dat de kleur mij niet staat ben ik zo gek op henna dat ik 1 keer in de drie maanden een hennagloss doe, je haar ruikt zo lekker en voelt daarna veel gezonder.
  8. Ik hou van eilanden en lees er graag over, bijvoorbeeld over het eiland waar de muiters van de Bounty zich lang schuilhielden en waar nu nog hun afstammelingen wonen: Pitcairn.
  9. Ik vind de tekenfilms van tegenwoordig erg lelijk en ben gek op tekenfilms van vroeger zoals Wickie de Viking en Niels Holgerson.
  10. Ik heb een verzameling vintage jurken in de meest geweldige prints die ik nooit draag.


Ik geef het stokje door aan Neele van Pronkstik!