bosliefje

vrijdag 1 april 2011

DIY: bosliefjes bloesembordjes en gehaakte kersenbloesem

Ik zocht vorig jaar leuke gebaksbordjes, maar kon ze niet vinden. Ik vond wel hele handige keramiekstiften. Na het tekenen hoeven de bordjes niet in de oven, alleen maar 48 uur drogen. Een stift werkt ook nog eens veel makkelijker dan een kwastje vind ik.

Ze zouden ( volgens het bijschrift van de stiften) vaatwasmachinebestendig moeten zijn, maar ik zie al wel wat kleine slijtageplekjes. Als je dat wilt vermijden kun je ze beter even met de hand afwassen.


Dit is het patroon voor een gehaakte kersenbloesem:

Met haaknaald 2,5 of 3 en haakkatoen nr 3.
 • Met geel: 4 lossen en daarna tot een ring maken door een halve vaste te maken in de eerste losse.
 • 1 losse en 7 vasten in de ring haken (8).
 • Met groen: 2 vasten op elke vaste (16)
 • "2 lossen (staat voor een half stokje), stokje in de volgende steek, half stokje in de volgende steek, daarna een halve vaste in de volgende steek ". Herhaal van " tot " in totaal 5 keer. Eindigen met een halve vaste onderaan de twee lossen van het begin van de toer.
 • Met roze: "2 lossen, 5 stokjes in de volgende steek ( op het stokje van de vorige toer), een half stokje in de volgende steek, een halve vaste en nog een halve vaste" = in bloemblaadje, van " tot " 5 keer herhalen. Afhechten en met zwart de stampers erop borduren.
PATTERN FOR CROCHETED CHERRY BLOSSOM:
 • With yellow, make a chain of 4. Make a ring by making a slip stitch in the first chain.
 • Chain 1 and make 7 single crochet (sc) in the ring. (8).
 • With green: 2 sc on every sc of the last row. (16)
 • "Chain 2 (for 1 half double crochet), double crochet in the next stitch, half double crochet in the next stitch. Then a slip stitch in the next stitch." Repeat from " to" 5 times in total. End with a slip stitch in the base of te chain 2 at the beginning of the row.
 • With pink: " chain 2, 5 double crochet in the next stitch ( the double crochet of the last row), 1 half double crochet in the next st, 1 slip stitch in the next st, 1 slip stitch the next st" = one petal. Repeat from " to " 5 times in total. Fasten off. Embroider stamps with black.


1 opmerking:

 1. In een naarstige zoektocht naar muurstickers met kersenbloesem kwam ik op je blog terecht. Wat een mooie bordjes heb je gemaakt! En zou je me willen vertellen waar je de muurprent vond? De jouwe vind ik van alles wat ik tot nu toe zag verreweg het mooist. Ik heb een hoofd vol bloesem, inmiddels...verrukkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen