Ik vind deze hapjesprikkers helemaal geweldig. Er kan natuurlijk niet gewoon een huis-tuin-en keukenhapje aan, dat begrijp je wel. Gelukkig kreeg ik van mijn schoonouders met Kerst het boek: Afrodite, liefdesverhalen en andere zinnenprikkels van Isabel Allende, vol recepten met afrodisiaca.
Ik maakte de " frivole pruimen".
Het recept:
6 gedroogde pruimen zonder pit.
1/2 kop sherry of droge witte wijn
1 eetlepel gehakte noten
1 snufje vers geraspte nootmuskaat
3 dunne plakjes spek
cocktailprikkertjes(die mooie van mij!)
Week de pruimen een aantal uren in de sherry of wijn en dep ze daarna droog met keukenpapier. Vul ze met de licht met nootmuskaat gekruide noten. Snijd de plakjes spek in de lengte door en wikkel de pruimen in deze reepjes. Zet ze 8 tot 10 minuten in de oven op een hoge stand.(Ik deed 220).
mmmmmm.....
Dat klinkt erg lekker offe... frivool?
BeantwoordenVerwijderenMet die prikkers erbij is het een bijzonder geheel.
Oh…t recept en de prikkers..
BeantwoordenVerwijderensuper!
Ik ga t boek gelijk bestellen.
En wat brengt het veel goeds hè
dat bloggen?!!
Leuk en lekker ;-)
BeantwoordenVerwijderenOh wat leuk voor je!!! Ik was nl wel de gelukkige ;) en ze zijn super!!
BeantwoordenVerwijderen(had ze op de verjaardagstaart van mijn 12 jarige zoon gezet haha)
Moet toch zeker ook jouw recept gaan proberen.
mjam ziet er lekker uit en de dames erop maken het natuurlijk helemaal af!
BeantwoordenVerwijderenJa, daar staan de dames helemaal goed :) thnx! (volgens mij heb ik dat boek ook nog ergens....)
BeantwoordenVerwijderenHa, heb jij die prachtige prikkertjes gekregen? Geweldig! :-)
BeantwoordenVerwijderenWat zien de hapjes er geweldig uit en die prikkers vind ik super.
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat ik binnenkort ook maar eens op leuke prikkers shoptour ga.
Groetjes Bloemar