bosliefje

zaterdag 16 juni 2012

Fairy garden elfentuin

Ik zie ze al een paar jaar voorbij komen op mij favoriete blogs: fairy gardens oftewel elfentuinen.
Dit had ik als kind helemaal geweldig gevonden! De combinatie van echte materialen, plastic en een grote dosis fantasie (s'nachts komen er echte elfjes naar de tuin) vind ik helemaal super.


 Ik had me voorgenomen om volgend jaar een fairy garden voor de roversdochter te maken, maar ik kon me niet meer beheersen. De speciekuip die leeg stond na het doodvriezen van de vijg is mooi groot. Ik verzamel altijd al takjes, stenen, edelsteentjes, veren, schelpen en nu kon ik ze ook eens ergens voor gebruiken.


 Ik kocht een vogelhuisje bij blokker en pimpte die met plastic klimop.
 De elfjes die ik voor ogen heb zijn helaas nergens als poppetjes te koop. De meeste elfjes vind ik te liefelijk en zoet. Ik denk meer aan elfjes zoals in dit geweldige boek van Brian Froud en Alan Lee die ik als kind graag bekeek. Schuwe, uit de bosgrond getrokken wezentjes. Helaas kan ik dat soort poppetjes nergens vinden, misschien moet ik ze maar gaan haken?
 De teacup spirits van het blog byhookbyhand wil ik al lang graag maken. Ook haar prachtige pocket spirits met vleugels zouden erg geschikt zijn. Ik heb de katoen al gekocht , nu de tijd nog!
Wel vraag ik me af hoe mooi ze dan blijven: na de hele dag regen ziet het er allemaal erg modderig uit. Daarom heb ik nu de playmobil elfjes gebruikt, die kunnen wel tegen een stootje.



Het blog the magic onions heeft al een aantal jaren een fairy garden contest waar je enorm veel mooie elfentuinen vindt. Ook hier op het blog let the children play vind je genoeg tips en links voor het maken van een fairy garden. Ik krijg meteen zin om er nog meer te maken.


18 opmerkingen:

  1. Wat leuk! En ik vind deze elfjes er eigenlijk heel goed in passen. Dochter zal er vast veel mee spelen (en anders jij wel?) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super leuk idee!! Ik geloof dat wij ook nog een lege speciekuip hebben staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. da's echt fantastisch!!!
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. This little garden is very cute! i wish I were a tiny fairy so I could play there!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heee wat leuk zeg! En ik vind die playmobil elfjes eigenlijk ook wel super!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. OOOOOOOOOOO super leuk! Ik krijg hier ook meteen zin in. Kan ook best voor jongetjes toch!? Sper bedankt voor je leuke tip wederom. Ik ga meteen even alle linkjes bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn ook jongenselfen toch? desnoods doe je er leuke schleich-dieren in:)

      Verwijderen
  7. Oh wat een leuk idee!
    Leuk voor als mijn zoontje iets ouder is. Hij is nu 11/2 dus kapot maken hoort er bij.... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Schitterend!!!!!
    Die zou ik zelf ook wel willen hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Superlief. En eindeloos veel mogelijkheden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijk idee... ik maakte vroeger op de camping altijd al van die tuintjes.
    Ik ben al een tijdje van plan om zoiets weer te maken... en zie hier; kom ik het bij jou tegen... leuk voor je dochter ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ah, wat een überschattig en origineel boswoninkje is dát! Jeetje, hoe verzin je het... Geloof dat je er een volgertje bij hebt na het lezen van dit bericht... Haha! En Ronja... Mooie naam!
    Groetjes Riri

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh, zo mooi! Eigenlijk wil ik zoiets wel voor mijzelf!
    Liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zag net bij Merula haar tuintje geïnspireerd door de jouwe. WoW wat leuk, ik ben gek van engeltjes dus ook van elfjes, dat zijn de natuurengeltjes. Ik ga er ook eentje maken. Heb ook nog een speciekuip met een boom in de groei, helemaal perfect ervoor alhoewel ik me ook realiseer dat ernaast een houten bak staat die leeg is. Oh dat worden er dan twee?! Hihi. Ik kwam gisteren nog een elfje op zolder tegen, opgeruimd door mijn dochter (19), dus wie weet mag ik haar wel gebruiken. Oh komt helemaal goed. Ik ben geïnspireerd en je hebt er een nieuwe volger bij! Zalig blog wat ik in de gauwigheid zie :). Warme creatieve groetjes van Susan die van kinds al aan steentjes opraapt en edelstenen verzamelt. Het tuintje begint al in mijn hoofd te groeien...zoefff ik ga opstaan en aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hey bosliefje doe je ook mee aan de contest. Ikke wel, wie niet waagt die niet wint. Ik vind de jouwe echt übercute dus die zou zomaar eens een prijs in de wacht kunnen slepen! Warme creatieve groetjes van Susan

    BeantwoordenVerwijderen