Heb ik al eens verteld hoe gek ik op Oost-indische kers ben? Ik geloof het wel he:
hier en
hier bijvoorbeeld. Na de gevulde bloemen heb ik me nu eens aan de mooie ronde bladeren gewaagd. Ik besloot er pesto van te maken, maar je kunt de bladeren ook gewoon in reepjes over een salade strooien. De smaak is erg pittig en peperig, zoals radijs, rucola of mierikswortel. Ik hou daar erg van. Ik heb me niet echt aan een recept gehouden, dat doe ik meestal op gevoel. Reken ongeveer 15 Oost-indische kers blaadjes in reepjes, handje pijnboompitten, net zoveel Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie. Ook gebruikte ik 2 tenen knoflook. Dit alles maakte ik fijn met de staafmixer en klaar is de pesto van Oost-indische kers! Heerlijk op een broodje of gewoon door de pasta. Voorlopig kan ik nog wel even genieten, de helft van mijn schutting is begroeid en vorig jaar groeide en bloeide hij met Sinterklaas nog!
Wat een fijn recept, bedankt voor de tip!
BeantwoordenVerwijderenxoxox
Wist ik ook niet, smakelijk!!!
BeantwoordenVerwijderenliefs Els
Ziet er inderdaad heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de thee, ik vond het gezellig vanmiddag.
Ik ook, je komt maar langs als je in de buurt bent! Het potje staat erg leuk in de keuken :)
VerwijderenMmmm... lijkt me leuk om eens te proberen! Hier nog geen Oost-indische kers, maar ik ben sinds de eerste keer dat je erover schreef enthousiast, dus als het dakterras eindelijk gereed is dan weet ik het wel :D
BeantwoordenVerwijderenDat spul groeit ook in mijn tuin! Nooit geweten dat je het kan eten. Learn something new everyday :)
BeantwoordenVerwijderenEn de steeltjes en de bloemen en de zaadjes :) fijne plant he?
BeantwoordenVerwijderenWat een super gaaf idee!!
BeantwoordenVerwijderent s inderdaad een schone plant, hier s hij bij de kids zeer gegeerd, ivm de eetbare bloemen, maar uw recept doet het ook goed peins k ;-)
BeantwoordenVerwijderenliefs, mimi xxx
En de plant is ook nog eens een lust voor het oog :) Eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt lekker. Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenLiefs MamaNatuurlijk
Merci voor de tip! Was zowiezo fan van deze bloem ...
BeantwoordenVerwijderenWat een goeie, had ik nog nooit aan gedacht! Ik heb een overschot aan oost indische kers in de tuin dus komt dat even goed uit... ;-)
BeantwoordenVerwijderenOh echt, kun je dat eten? Oh hier leren we nog eens wat. Heb geen oostindische kers in huis uhm in de tuin, maar wie weet ooit in ons droomhuis :).
BeantwoordenVerwijderenLust voor oog en mond! Bedankt voor de tip.
BeantwoordenVerwijderenHoi! Klinkt heerlijk, pesto van die pittige blaadjes!
BeantwoordenVerwijderenDoe jij de steeltjes ook door de pesto?