maandag 30 juli 2012

Pesto van Oost-indische kers






Heb ik al eens verteld hoe gek ik op Oost-indische kers ben? Ik geloof het wel he: hier en hier bijvoorbeeld. Na de gevulde bloemen heb ik me nu eens aan de mooie ronde bladeren gewaagd. Ik besloot er pesto van te maken, maar je kunt de bladeren ook gewoon in reepjes over een salade strooien. De smaak is erg pittig en peperig, zoals radijs, rucola of mierikswortel. Ik hou daar erg van. Ik heb me niet echt aan een recept gehouden, dat doe ik meestal op gevoel. Reken ongeveer 15 Oost-indische kers blaadjes in reepjes, handje pijnboompitten, net zoveel Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie. Ook gebruikte ik 2 tenen knoflook. Dit alles maakte ik fijn met de staafmixer en klaar is de pesto van Oost-indische kers! Heerlijk op een broodje of gewoon door de pasta. Voorlopig kan ik nog wel even genieten, de helft van mijn schutting is begroeid en vorig jaar groeide en bloeide hij met Sinterklaas nog!

17 opmerkingen:

  1. Nooit geweten dat je de bladeren ook kunt eten. Het ziet er erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En de steeltjes en de bloemen en de zaadjes :) fijne plant he?

      Verwijderen
  2. Wat een fijn recept, bedankt voor de tip!
    xoxox

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wist ik ook niet, smakelijk!!!
    liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er inderdaad heerlijk uit!
    Bedankt voor de thee, ik vond het gezellig vanmiddag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook, je komt maar langs als je in de buurt bent! Het potje staat erg leuk in de keuken :)

      Verwijderen
  5. Mmmm... lijkt me leuk om eens te proberen! Hier nog geen Oost-indische kers, maar ik ben sinds de eerste keer dat je erover schreef enthousiast, dus als het dakterras eindelijk gereed is dan weet ik het wel :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat spul groeit ook in mijn tuin! Nooit geweten dat je het kan eten. Learn something new everyday :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. t s inderdaad een schone plant, hier s hij bij de kids zeer gegeerd, ivm de eetbare bloemen, maar uw recept doet het ook goed peins k ;-)
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En de plant is ook nog eens een lust voor het oog :) Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat klinkt lekker. Bedankt voor het recept.

    Liefs MamaNatuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Merci voor de tip! Was zowiezo fan van deze bloem ...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een goeie, had ik nog nooit aan gedacht! Ik heb een overschot aan oost indische kers in de tuin dus komt dat even goed uit... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh echt, kun je dat eten? Oh hier leren we nog eens wat. Heb geen oostindische kers in huis uhm in de tuin, maar wie weet ooit in ons droomhuis :).

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lust voor oog en mond! Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi! Klinkt heerlijk, pesto van die pittige blaadjes!
    Doe jij de steeltjes ook door de pesto?

    BeantwoordenVerwijderen