bosliefje

donderdag 24 mei 2012

Zonnebloem groeiboek van de roversdochter week 3

Ik had ze al aangekondigd: de eventuele plagen die de planten zouden bedreigen. Natuurlijk weer die rotslakken, die ik anders trouwens best leuk vind hoor. Maar op het moment weer een iets te grote familie in mijn tuin : andere planten worden ook met smaak opgegeten. Ik strooi dan toch maar slakkenkorrels, ondanks dat ik het eigenlijk best zielig vind. Zijn er nog alternatieven waarbij ze niet het loodje leggen en toch van bepaalde plantjes afblijven? Eerst nu maar de raad van mijn mama opgevolgd en ze naar veiliger oorden (een pot) verscheept. Eentje was compleet opgegeten, toen waren er nog 2. Als ze het redden en wat groter zijn geworden zet ik ze weer in de volle grond.
De roversdochter was niet erg onder de indruk. Er is op het moment zoveel te beleven in de tuin, waar zou je je druk om maken?
4 opmerkingen:

 1. Wij hebben echt heel veel last van slakken en nu kreeg ik van een vriendin een 'gouden'tip. Ik tuinier in bakken of potten en die vriendin vertelde me dat ik vaseline op de randen moest smeren tegen de slakken. De randen van mijn moestuinbakken en potten staan nu dik in de vaseline en het ziet er naar uit dat het werkt, want in de rest van m'n tuin vind ik overal slakken, maar niet in m'n bakken. Dus misschien dat jij ook iets aan deze tip hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bovenstaande is al een goede tip...en naar het schijnt houden ze ook niet van cacao doppen of iets dergelijks.... Gelukkig hebben jullie nog 2!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig blijft Roversdochter stralen-mini zonnebloempjes zijn ook leuk-?-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koffiedik om de planten heen?
  Ook eens gehoord, weet niet of het werkt.
  Wat een heerlijk toetje, jullie dochter. Geniet er maar veel van.
  Fijn weekend nog en groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen