bosliefje

donderdag 3 mei 2012

Voeldozen

Ik heb mijn blog een beetje verwaarloosd de laatste tijd: heel erg druk op mijn werk. De tijd die ik over heb besteed ik graag aan de roversdochter. Als straks de zomervakantie begint heb ik weer meer tijd om regelmatig een berichtje te plaatsen. Nu hoop ik toch af en toe een blog te plaatsen, want ik mis het wel!

De roversdochter had deze week peuterkuren: boos, huilen, niet eten, eczeem en vul maar aan...
Het enige waar ze zich dan mee vermaakt is lekker knoeien. Deze week werd er gespeeld met zand (binnen want het regende hard), spliterwten ( ze stopt ze nu niet meer in haar mond), en een bak water. Ik vond gisteravond zand in mijn bed en spliterwten in haar romper. Tenslotte hielp ze me met verse tomatensoep maken met de passe-vite. En natuurlijk met smaak opeten! 3 kommetjes....


Ik ben weg van alle "sensory box" ideeen die ik overal op het internet vind. Ik denk dat er weinig besef is bij ouders en mensen die met kinderen werken  hoe goed deze zijn voor de ontwikkeling van kinderen.
Deze voeltuin maakte ik vorig jaar in mijn groep, een groot succes!
Lees hier waarom het zo belangrijk is.
Om inspiratie op te doen deze geweldige pinterest verzameling voeldozen!
Welke gaan jullie maken?

8 opmerkingen:

 1. die kleine meid vindt het in ieder geval leuk!!!
  hier doen ze dat vooral buiten, allerlei sapjes
  maken met zand/krijt raspen/beestjes (zijn ze ook niet vies van ;-) stenen, noem maar op, alles wat ze kunnen vinden in den hof ... & soms stiekem in de keuken, dan verdwijnen er allerlei soorten pasta ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het nog steeds lekker.... Als ik erwtensoep maak laat ik de erwten door mijn handen gaan, en graven door het knopenblik vind ik ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke foto's ! Nu het weer zandbak -en watertijd is, maakt ons zoontje weer geweldige brouwsels. Binnen is hij graag in de weer in de keuken. Bakjes, schuim, water... blijer kun je 'm niet maken. Speelklei, ook fijn. Even (héél) kort in de magnetron. Wordt het lekker zacht. En verf, lekker met de handen...
  Ik heb dit soort activiteiten ook wel met oudere kinderen gedaan (9 à 10). Sommigen van hen hadden deze fase helemaal overgeslagen (door omstandigheden) en haalden op deze manier de schade een klein beetje in. Zo mooi om te zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ow heerlijk inderdaad met je handen overal in zitten! De pinterest verzameling is heeeel erg inspirerend. bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, hoi, wat een leuke foto's. Heerlijk als ze zo spelen. Neem eens een kijkje op http://deoptocht.blogspot.com, in mijn werk als gastouder doe ik veel activiteiten gericht op de ontwikkeling van de zintuigen en de senso-motoriek, en ja wij spelen dus ook met spliterwten (en meer....)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lekker dat ze 3 kommen leeg at! Vervelend van de eczeem, hopelijk is het snel weer weg en de roversdochter wat rustiger! Leuk dat je er weer even was!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een goed idee zo'n sensory box. Die ga ik onthouden voor over een paar jaartjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super idee....ik ga meteen straks even 'neuzen' op je tip....bij Merula zag ik al een leuke met rijst :-) Dankjewel voor je lieve berichtje op mijn blog...verdriet is er....dankbaarheid voor wat zij mij geleerd en meegegeven heeft...dat besef komt meer en meer...ik had zo'n geweldige moeder....de trouwfoto ben ik ook zo trots op....-x-Sas

  BeantwoordenVerwijderen