bosliefje

woensdag 9 mei 2012

Zonnebloem groeiboek van de roversdochter 1

Twee weken geleden zaaiden we een paar zonnebloemzaadjes in de tuin. Elke week maken we een foto en meten we de plantjes. Vandaag piepen er kiemplantjes van 0,5 cm uit de grond. Wat zullen deze kleintjes allemaal meemaken de komende maanden? Droogte, slakken, poezen die de grond omwoelen, iets te hardhandige peuters, harde wind? We houden jullie op de hoogte!
8 opmerkingen:

 1. Een mini plantje met een heel cute meisje er naast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend!Kunnen aan dat schattige meisje vast wel afmeten hoe hard de zonnebloemen groeien! :)
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Roversdochter is heel cute-en de gezaaide zonnebloemen een "goeie" actie-groei mee met de natuur. Geniet ervan-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk project. En wat een geweldig leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, was die trek-je-trui-omhoog-want-dan-zien-we-je-cute-tshirt-actie door jou bedacht of door dochterlief zelf? In ieder geval erg leuk! En de zonnebloem natuurlijk ook!

  Weet je dat het zo erg is met tassen dat ik zelfs nog een ongebruikte heb liggen?! Want vaak is het zo dat wanneer ik een tas in gebruik neem, het meestal ook wel even daarbij blijft :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze trok zelf haar vest omhoog om haar "blote sokken" te zien. Toen ik dat beeld zag maakte ik natuurlijk meteen een foto!

   Verwijderen
 6. Wat leuk de zonnebloemplantjes.
  Zelf heb ik ze eerst even binnen in een potje gepoot. En als het weer iets beter is deze week dan poten we ze buiten.
  Mijn meisjes (3 en 5 jaar) vinden zonnebloemen helemaal geweldig. Ze dachten dat paardebloemen ook kleine zonnebloemen waren.

  Groetjes Bloemar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is het niet geweldig die verwondering op het gezicht van je kind (en stiekem op die van jezelf ook :-) ) als ze 'haar' plantje groter ziet worden......wij zaaiden een paar appelpitjes in een pot en jahoor joepie nu staat de pot buiten en zijn plant en plant steeds groter aan het worden. -x-Sas

  BeantwoordenVerwijderen